25 juli 2016 Annemay

Gewichtsverlies van 11 kg..! Peggy, hoe doet je dat?

Lees hier het interview van Peggy van Haren en ontdek hoe zij een gewichtsverlies van 11 kg heeft behaald..IMG_8817

Algemene gegevens:

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Eindhoven
Lengte: 1.58 

Korte introductie

Ik ben Peggy, ik ben 25 jaar. Ik ben iemand die erg enthousiast en nieuwsgierig is. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen.

Ik werk op een woongroep met kinderen/jongeren met een lichte verstandelijke beperking en de daarbij komende aspecten. Het is soms pittig maar leuk werk. Mijn hobby’s zijn (zeer regelmatig) sporten, maar op zijn tijd ook te ontspannen, te reizen, lezen, films en series kijken, maar voornamelijk actieve dingen te ondernemen (ben een slechte stil zitter).

Mijn vrienden zouden mij beschrijven als een  spontaan, lief en open persoon, gemakkelijk in de omgang. Een heel actief bezig iemand die van uitdagingen houdt. Ik zal altijd zoeken naar oplossingen en daar creatief in zijn. Ik ben een ondernemend type met een duidelijke visie.

Mijn persoonlijke ambities zijn voornamelijk gelukkig zijn met wat ik heb, genieten van mijn vrienden en familie.

Op zakelijk gebied zou ik graag een project opstarten met (rand/straat) jongeren op curaçao. Maar dit vergt erg veel aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wie weet komt die droom in de toekomst uit.

Interview:

Je bent momenteel bezig met afvallen. Hoe ervaar je het afslankproces tot nu toe? Gaat het zoals je wilt? Of zijn er veel uitdagingen? Zo ja, welke uitdagingen ervaar je?

Ik ben niet bewust bezig met afvallen. Eind 2015 heb ik een nare periode/situatie kunnen afsluiten. Toen der tijd bracht dit me veel stress en ben ik (wanneer het uitkomt) 4 a 5 keer per week gaan sporten. De keuze om zoveel te gaan sporten is het goede gevoel wat het me geeft en wat afleiding. Dus door de combinatie van stress en sporten ben ik afgevallen (een gemakkelijkere oplossing is er niet.)

In het begin zie je weinig vooruitgang, dit is soms wel erg irritant, vooral conditioneel. Ik merkte weinig vooruitgang. Nu ik meer ben gaan sporten, merk ik dat ik bijvoorbeeld langer kan hardlopen en andere conditie oefeningen langer kan volhouden. Nu zie ik lichamelijk veel meer veranderingen, veel meer spiergroei, spierballen en blokjes. Dit motiveert mij om steeds mijn grenzen te verleggen qua conditie maar ook kracht.

Uitdagingen die ik ervaar is het regelmatig blijven sporten. Ik werk onregelmatig waardoor ik de ene week 2 keer kan sporten en de andere week 5 keer kan sporten. Daarnaast zie ik graag effect, conditioneel maar ook lichamelijk. Op een gegeven moment zie je minder effect, terwijl je wel constant je grenzen verlegd, dan is het de kunst om je grenzen te blijven verleggen en gemotiveerd te blijven.

Waarom wil je graag afvallen en wat was voor jou de druppel die de emmer deed overlopen?

Zoals ik al verteld heb, heb ik een nare periode afgesloten waardoor ik besloot tijd aan mezelf te besteden. Wat mijn passie altijd al is geweest, is het sporten waardoor ik de afleiding bij het sporten zocht. Ik ben niet bewust bezig met afvallen, maar nu ik lichamelijk veranderingen zie leg ik de lat steeds hoger om sterker, gespierde en conditioneel sterker te worden. Wat betekend dat je ook afvalt. Sporten geeft mij een voldaan gevoel. Doordat ik tijdens de trainingen veel van mezelf vraag ben ik na elke training echt op. De spierpijn die de dag en de dag daarna komt is mijn beloning.

Hoe ben je deze keer begonnen met afvallen? Heb je eerst op internet gezocht naar informatie? Ben je direct in actie gekomen door bijvoorbeeld gezonde boodschappen te doen of heb je gelijk naar hulp gezocht? Of anders?

Ik let niet bewust op mijn eten. Ik snoep vrij wel nooit. (maar natuurlijk beloon ik mezelf ook wel eens met een frietje of een extra koekje.) Ik eet normaal mee met wat de pot schaft, normale porties. Ik ben van mening dat je afvalt of op gewicht blijft als je naast het ‘normaal’ eten regelmatig sport. Onderzoekers zouden het vast bij het juiste eind hebben dat als je op je voeding let, nog meer gewicht verliest, maar ik doe bewust niet aan diëten o.i.d. Ten eerste weet ik van mezelf dat ik dat niet volhoudt en dat wanneer je regelmatig sport, dit ook helpt bij afvallen. Soms vraag ik aan Annemay welke oefeningen je kan doen voor een bepaalde spiergroep.

Heb je vaker pogingen gedaan om af te vallen? Zo ja, welke methoden heb je allemaal toegepast? Waarom denk je sommige afvalpogingen bij jou mislukt zijn? En welke manieren werken naar jouw idee wel heel goed?

Nee, nog nooit. Zie antwoord bij vraag 4. Ik ben nooit bezig met bewust diëten omdat ik weet dat ik dat niet volhoudt.

Ik ben van mening dat wanneer je regelmatig sport en dit volhoudt je normale porties kunt eten zonder echt bewust bezig te zijn met afvallen. Natuurlijk drink ik wel eens fris of snoep ik, maar als je al rekening houdt om dat soort producten minder te nuttigen zie je al verschil.

Waarschijnlijk houdt mijn bouw verband met afvallen. Ik ben iemand die snel resultaat ziet qua lichamelijke bouw. Ik wordt snel gespierd, maar als ik niet sport en meer zou snoepen heb ik een makkelijke aanleg om aan te komen.

Welke vorm(en) van sport doe je naast bootcamp training bij Ladies Outdoor nog meer? Waarom heb je voor deze manier van sport gekozen? Hoe ervaar je deze sporten? Hoe vaak per week train je? Heb je bepaalde favoriete oefeningen? Welke oefeningen staan je tegen?

Naast het sporten bij bootcamp training bij Ladies Outdoor, kickboks ik. Als mijn werk het toelaat kickboks ik 2 keer in de week. In mijn vrije tijd (als ik zin heb) loop ik hard, meestal 5 km. En sinds een kleine maand voer ik kracht oefeningen thuis uit. Vooral als ik niet kan deelnemen aan een vaste training.

Als mijn werk het toelaat train ik 4 a 5 keer in de week, daarnaast af en toe hardlopen en thuis krachttraining. Ik ben zo vaak gaan sporten omdat het me een voldaan gevoel geeft en ik het fijn vind om conditioneel op niveau te blijven. Ik ben sinds een klein jaar weer gaan kickboksen. 6 a 7 jaar geleden heb ik ook gekickbokst. Ik trainde toen der tijd ook 4 a 5 keer in de week.  Ik ben gaan bootcampen en kickboksen omdat ik houdt van actieve trainingen waarbij ik de lat hoog kan leggen. Na 1 uur bootcampen en na 2.5 uur kickboksen heb ik alles gegeven.

Mijn favoriete oefeningen bij bootcamp zijn voornamelijk buikspier oefeningen en nu ik steeds meer effect zie ook beenspieroefeningen zoals squatten en jumping jacks.

Bij kickboksen voornamelijk de afwisseling van kracht en conditie training, het slaan en schoppen.

De oefeningen die mij het meeste tegen staan bij bootcamp zijn BURPEES!!! In voorlig steun, met benen naar voren springen, recht op gaan staan/springen, weer in voorlig steun en af en toe opdrukken. Verschrikkelijk!!!!

Welke resultaten heb je deze keer tot nu toe behaald? Dus hoeveel kilo’s ben je kwijtgeraakt sinds je bent begonnen? Hoeveel woog je toen je begon en hoeveel weeg je nu? Wat is je streefgewicht? Wanneer zou je naar jouw idee lekker in je vel gaan voelen?

Tot nu toe ben ik bijna 11 kg kwijt. Dit vanaf ongeveer november/december 2015. Ik woog 68 kg en nu nog 57 kg. Ik heb geen streefgewicht. Ik vindt het fijner om effect te zien qua conditie en kracht. Ik kan oefeningen langer volhouden en zie mijn spieren groeien. Ik ben altijd tevreden geweest met mijn lichaam en trok me nooit iets aan van anderen. Maar nu ik meer spieren krijg, leg ik de lat steeds hoger en wil ik steeds meer effect zien.

Hoe kun je je eetpatroon beschrijven voordat je bent begonnen met afvallen? Welke guilty pleasures heb je?

Mijn eetpatroon…? Ik at en eet mee wat de pot schaft. Of dat nu een frietje is of gekookte aardappelen met groente. Ik ben nooit een grote eter geweest dus eet normale porties. Met periodes snoep ik meer dan anders… dan kan ik een zak chips open trekken en eet ik snoepjes en koekjes. Maar met periodes snoep ik niks.

Hoe ziet jouw voedingsschema er nu uit? Dus wat eet je in de ochtend, middag, avond en welke tussendoortjes eet je?

Ik ontbijt heel onregelmatig. Wel ontbijt ik altijd op mijn werk omdat ik daar een voorbeeldfunctie heb. In de ochtend eet ik 1 of twee boterhammen, liefst met vleeswaren. In de middag ook 1 of 2 boterhammen maar kan het ook wel eens een hardbroodje of bapao zijn. ’s Avonds eet ik wat de potschaft. Ik eet liever gekookte aardappelen met groente en een stuk vlees dan dat ik pasta’s eet. Met periodes eet ik tussendoortjes. Soms is dit een mueslireep of een koekje. Ik ben ook dol op fruit, het liefst bananen.

Wat doe je als je merkt dat je honger hebt en eigenlijk iets lekker wilt eten? Heb je een goede tip?

Als ik honger heb eet ik soms een stuk fruit, maar ik kan ook naar ongezonde tussendoortjes grijpen, maar daar voel ik me dan niet schuldig over. Maar als ik heel druk bezig ben vergeet ik dat ik honger heb. Heb ik tips….Nee.. Ik heb me daar niet zo in verdiept.

Zijn er bepaalde mensen in jouw omgeving die jou helpen of motiveren met afvallen? Heb je een inspiratiebron? Zijn er bijvoorbeeld boeken of films die jou helpen om door te zetten?

Nee, de motivatie ben ikzelf. Ik zie graag effect en leg met alles de lat erg hoog. Soms ben ik moe, en lig ik ook liever lui op de bank, maar dan denk ik ‘Ach dat uurtje, of die 2.5 uur…. Zijn zo voorbij even lekker sporten, Daarna kan ik ook de bank op duiken.’

Internet staat vol met body builders of vrouwen met een mooi afgetraind lichaam. En dan denk ik dat wil ik ook wel. Ik ben tevreden met mijn lichaam en ik zal uit principe niet zo hard gaan trainen omdat ik van mening ben dat een gezonde vrouw ook wat voller mag zijn. Vrouwen zouden trots moeten zijn op hun lichaam, ongeacht wat een ander daar van vindt.

 Hoe merk je in het dagelijks leven dat je bent afgevallen?

Ik merk het aan mijn kledingmaat. Ik ben van broekmaat 40 naar 38 gegaan. Van maat 40/l voor shirtjes naar maat M gegaan. Ik weet van mezelf dat ik nooit erg dun ga zijn omdat dat niet mijn bouw is. Maar ik voel me nu wel prettig met de kledingmaat en het lichamelijke effect wat ik tot nu toe heb bereikt.

Welke tip heb je voor mensen die graag willen afvallen?

  • Val af/ ga sporten voor jezelf;
  • Blijf jezelf uitdagen en zoek je grenzen op;
  • Blijf plezier houden in het sporten;
  • Als je met doelen werkt, stel dan een reëel doel op;